Trähus 130 m2

Fakta:
Stomalternativ: 195/170/145 mm

Byggyta: 130 m2

Boarea: 109 m2

Antal sovrum: 3

Vägledande priser:
Lilla paketet: 95 000 kr ink moms

Mellan paketet: 460 000 kr ink moms

Stora paketet: 650 000 kr ink moms ( räkna med 4-5 gånger detta pris för ett nyckelfärdigt hus)

Priserna varierar beroende på  snözon, val av stomme samt isolertjocklek.

Bilderna visar två olika exempel på detta hus. Det ena är byggt i Åre med ljus faluröd panel och det andra på Bjärehalvön har panel som är behandlad med järn- och kopparvitriol.

Info

Byggmaterialet till detta hus digitalsågas utifrån en Cad-modell och levereras direkt till tomten. Det är en krångelfri och mycket prisvärd väg till ert nya hus. Med tydliga dimensioneringsberäkningar och konstruktionshandlingar blir det lätt att bygga. Digitaliseringen möjliggör flexibilitet och en enkel byggprocess.

Konstruktions- och dimensioneringsberäkning samt färdigkapad trästomme särskiljer producenten Bimhouse från andra aktörer på marknaden.

Välj fritt från enbart arkitektritningar till bygglovansökan/anmälan, bygghandlingar, millimeterkapad trästomme och byggsats.

För beställning och frågor om husets planlösning och funktioner kontakta: karin@memarkitekter.se

Beskrivning funktion och inredning

Att bo flera människor tillsammans under samma tak kan vara påfrestande om man inte kan dra sig undan och också ha det tyst och stilla runt sig. Därför har huset en tydlig uppdelning mellan sovavdelning och sällskapsytor. Ljudisoleringen i väggar mellan rummen är också god.

I det stora öppna sällskapsrummet kan man laga mat, baka, umgås och äta goda middagar vid de stora ljusa glaspartierna. I den omslutande soffhörnan man kan kura in sig vid den öppna brasan. När man vill sova eller vara för sig själv drar man sig ostört tillbaka till sovavdelningen eller slår sig ned soffan eller läsfåtöljen i den ljusa och luftiga verandan.

Huset har direkt utgång till uteplatser i alla olika väderstreck för dagens olika solIägen och vindar. Optimalt intages morgonkaffet mot öster och soluppgången och kvällsgrillen mot väster och solnedgången. Men huset kan naturligtvis vändas mot olika väderstreck beroende på tomtens beskaffenhet. Rummen utanför huset blir en förlängning av de invändiga rummen under den varma delen av året.

En rejäl tvättstuga med egen ingång så att man enkelt kan torka tvätten på tvättlinan utanför eller skölja vovsens tassar på väg in.

Huset fungerar även utmärkt som åretruntboende. Bilderna visar två olika varianter av huset. I Åre med utsikt över Åresjön valde kunden att måla huset rött med falu ljus rödfärg och på Bjärehalvön är träpanelen behandlad med en blandning av järn- och kopparvitriol. De båda husen har vissa mindre varianter av fönstersättning, takfot och solavskärmning (se bilder).

Huset anpassas till kundens specifika önskemål.

Detta ingår i de olika paketen

Lilla paketet (ritningar):

Planritningar 1:50
Sektionsritningar 1:50
Fasadritningar 1:50

Vid beställning av lilla paketet ingår hjälp med bygglovsritningar och de handlingar som krävs för att din anmälan till kommunen ska bli godkänd. Vi säkerställer att kommunen får alla de handlingar som efterfrågas. Vid köp av lilla, mellan och stora paketet ingår hjälp med bygglov kostnadsfritt.

Situationsplan skala 1:500
Planer 1:100
Fasader 1:100
Sektioner 1:100

Funktionsmått
Vi behöver då ett underlag från er i form av en en nybyggnadskarta i detaljplanerat område, eller en digital tomtkarta. Vilken karta som behövs varierar från kommun till kommun. Hör med Er lokala byggnadsnämnd vilka handlingar de kräver.

Mellanpaketet (ritningar + precut-stomme):

Vid beställning av mellanpaketet ingår förutom LILLA PAKETET, också en pre-cut stomme som sågas till med digital robotkap för unik precision.
Det finns många fördelar med att köpa en pre-cut stomme som:

  • Ingen ytterligare kapning eller anpassning behöver göras, utan stommen kan monteras direkt.
  • All dimensionering- och konstruktionsberäkningar är färdiga.
  • Ritningar på varje väggelement ingår, måttsatta och där märkningen av varje regel framgår med måttsättning, avväxlingar för fönster mm
  • Snabb och enkel resning av stommen och inget spillvirke.
  • Alla bärande reglar till tak och väggar ingår inklusive nödvändiga avväxlingsbalkar och pelare.
  • Alla stommar finns i flera varianter beroende på snözon och val av isolertjocklek.

Golvbjälklaget ingår inte som standard utan måste specifieras i beställningen. Material till icke bärande mellanväggar och loft ingår inte.

Stora paketet (ritningar + precut-stomme + byggsats):

Huset kan även köpas inklusive allt byggmaterial. Vid beställning av Stora paketet ingår förutom MELLANPAKETET kompletterande material till väggar och tak. I vår byggsats ingår material som är oberoende av personliga val och önskemål men som är nödvändiga för ditt bygge. Att köpa våra mycket prisvärda paket ger tidig kostnadskontroll och förenklar ditt bygge.

För en detaljerad förteckning över vad som ingår i stora paketet se leveransdeklaration (PDF) på denna länk.

För beställning och frågor om husets planlösning och funktioner kontakta: karin@memarkitekter.se