om mig och Mem arkitekter AB

Min ambition är att tillsammans med min kund skapa funktionell och trivsam arkitektur inom en realistisk budget. Jag drivs av ett stort intresse av att dela med mig av mina tankar och ideér om hus och rum och av att samtala med människor om arkitektur.
I Sverige har typhusmarknaden och entreprenörer under många decennier haft alldeles för stort inflytande över vad som byggs och hur. Det önskar jag vara med att ändra på. Att skapa goda, vackra rum och hus inom en rimlig budget ser jag som en intressant och nödvändig utmaning. Som att laga god mat med få men goda ingredienser. 
Det behöver inte blir dyrare för att man anlitar en arkitekt!

Jag är övertygad om att våra rum påverkar vårt sinne mycket mer än  vad vi kanske tror. Från vår barndoms rum med knirrande golv, mormors kök med kaffedoften. Doften som mötte oss när vi öppnade sommarstugan efter den långa vintern. Klassrummet med svarta tavlan och skrapet av stolar. Köket i vår första lägenhet. Vardagsrummet där vi firade vår barndoms jular. Kyrkorummet med stearindoften och akustiken som får oss att dämpa våra röster. Rummen blir en intim ram runt minnet av våra liv. Materialens struktur, hur ljuset faller på en vägg, hur eftermiddagssolen varma ljus når golvet, hur det doftar och om ljudet är behagligt. Jag är övertygad om att olika rum bjuder in till olika slags samtal och känslor inom oss.

Förutom att rita hus har jag andra ben att stå på. Jag guidar arkitekter, fastighetsfolk, stadsbyggnadskontor och lekmän runt i Köpenhamn för att dela med mig av dansk arkitektur. Jag vill visa hur man i Danmark arbetar med stadens rum på ett fabulerande, demokratiskt och lustfyllt sätt. Dessa turer kallar jag för ”Arkitektursafari i Kongens By” (läs mer).

Jag undervisar även i arkitektur på Lunds Konst- & designskola (läs mer). Jag är gästföreläsare på Växjö universitet avdelningen för inredning och butikskommunikation. Det inspirerar mig mycket att lyssna på och följa unga människor i deras tankar kring rum och arkitektur.

Jag är utbildad arkitekt på Chalmers Tekniska Högskola och på Kunstakademiets arkitektskole i Köpenhamn.

Behöver du hjälp med ett husprojekt, kontakta mig redan idag!